Moe! Met deze 6 tips blijf je gedurende de dag toch goed functioneren

Moe! Met deze 6 tips blijf je gedurende de dag toch goed functioneren

Moe?

 

 

First things first: als je rust nodig hebt, zorg er dan voor dat je die ook neemt. Soms is het echter simpelweg zo dat je gewoon naar je werk moet na een slechte nacht, of om andere redenen niet meteen bij kan tanken. Zolang je het rusten niet te lang uitstelt, is dit helemaal oké. Dan is de volgende vraag: hoe kom je goed de dag door als je zo moe bent? Onderstaande tips zorgen ervoor dat je tóch goed blijft functioneren.

 

Moe? Met deze 6 tips blijf je toch goed functioneren

 

  1. Zonlicht

Vijftien minuutjes in de zon boosten je vitamine D levels al. Samen met vitamine B speelt vitamine D een grote rol in het op  peil houden van je energielevels. Mensen met een vitamine D tekort ervaren dan ook vaak vermoeidheid, lusteloosheid, stress en somberheid. Stel je het liefst meteen ’s ochtends bloot aan daglicht en zonnestralen, en piep er als het kan tijdens je lunchpauze ook nog even tussenuit.

 

  1. Laat de koffie staan

Ja, je wilt nu waarschijnlijk het liefst naar een dubbele espresso grijpen. Heel verleidelijk, en op zich een goede keuze als je maar kort hoeft te werken bijvoorbeeld. Want als de cafeïne is uitgewerkt ga je des te harder een energiecrash tegemoet. Als je gewoon 8 uur lang op kantoor zit raden we je aan om de cafeïne te laten staan, of voor groene thee te gaan.

 

  1. Eet meerdere kleine maaltijden

Grijp bij een energiedip ook vooral naar een gezonde snack, zoals een handje noten. Op een vermoeide dag kan het fijn zijn om meerdere kleine voedzame maaltijden te eten, in plaats van 3 grote. Zo voorkom je de welbekende after dinner (of lunch of ontbijt) dip. Vermijd ook voeding die rijk is aan suiker en transvetten. Ga voor gebalanceerde, gezonde maaltijden met voldoende eiwitten en gezonde vetten. Dit geeft je duurzame energie.

 

  1. Dutje

Als het kan, doe dan zeker even een powernap. Experts suggereren dat een dutje van 20 minuten ideaal is. Als het veel langer is dan dat, is de kans groot dat je alleen maar lamlendiger opstaat. En voordat je dan weer opgestart bent…

 

 

  1. Verzet afspraken

De een kan beter tegen vermoeidheid dan de ander, maar de meeste mensen worden er op z’n minst een beetje prikkelbaar van. Daarom is het fijn als je belangrijke meetings of sociale events kan verzetten als je je uitgeput voelt. Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk en probeer flexibel te zijn als je agenda dat toelaat. Tegenwoordig hebben we de neiging om onze planning koste wat het kost door te zetten, maar zo werkt het leven nu eenmaal niet. Alles wordt een stuk makkelijker als je leert om zo veel mogelijk mee te deinen met wat zich op dit moment voordoet, ook als dat een slaaptekort is.

 

  1. Peppermint in je Oasem

Pepermunt heeft een verkoelend aroma en zorgt voor een verfrissende boost in je dag…

Het inhaleren van pepermunt zorgt voor een goed humeur en vermoeide gevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Ook je concentratie krijgt een boost met pepermunt.

 

 

 

Shop hier je Oasem inhaler en de Oasem Tips:

https://www.oasem.be/products/oasem-inhaler

 

Sandra & Debora

 

Bron: Holistik.nl

Terug naar blog